Elektrisch of hybride rijden

Elektrisch rijden

Van Driel Automotive is aangsloten bij EDGe Mobility, hét landelijk netwerk van erkende autobedrijven gespecialiseerd in elektrisch rijden.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden volgen elkaar in hoog tempo op. De afgelopen jaren zijn het aantal elektrische voertuigen sterkt toegenomen en het aantal elektrische rijders blijft maar toenemen.  Als aangesloten autobedrijf bij het landelijke netwerk EDGe Mobility investeren we in aanvullende kennis en vaardigheden van onze technici en is onze werkplaats voorzien van specifieke tools. 

Als erkend EDGe Mobility specialist kunnen wij uw vragen over elektrisch rijden beantwoorden. Want hoe stapt u over van een benzineauto naar elektrisch rijden? Hoe zit het met subsidies en de plaatsing van een laadpaal? EDGe Mobility aangesloten autobedrijven zijn continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en kunnen wij als specialist de service voor onze klanten waarborgen. 

 

Onderhoud EV 

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Daarnaast zijn er allerlei mechanische onderdelen die misschien gerepareerd moeten worden. Elektrische en hybride auto’s (die ook wel e-voertuigen worden genoemd) hebben ander onderhoud nodig dan auto’s met een benzine- of dieselmotor.

Gaat het om een hybride auto, dan zit er in elk geval nog wel een (compacte) verbrandingsmotor in. Een elektrische auto heeft alleen maar elektronische componenten. U moet dan denken aan accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren. Hierdoor zijn er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten. Toch zijn er evengoed zaken die periodiek gecontroleerd moeten worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de interieurfilter en remvloeistof. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd worden. Ook moet de software geregeld geüpdatet worden. 

 

Wilt u meer informatie over het onderhoud van een elektrische auto? Neem contact met ons op plan direct een werkplaatsafspraak in.